PROMOCIJA KAMPANJE „MLADI SU AKCIJA“

19-10-2012 08:10 od Jelena Milosavljević

U prostorijama omladinskog kluba u Krupnju, održana je konferencija za novinare u sklopu kampanje MLADI SU AKCIJA, koju je pokrenulo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije u partnerstvu sa Kancelarijama za mlade širom Srbije.    

                Kancelarija za mlade opštine Krupanj će aktivno promovisati, podržati i učestvovati u realizaciji kampanje, jer je kvalitetmo provođenje slobodnog vremena mladih, jedan od prioritetnih ciljeva lokalnog akcionog plana za mlade naše opštine, a takođe i jedan od najznačajnijih ciljeva Nacionalne strategije za mlade, koji i promoviše ova zajednička kampanja. Sama kampanja biće usmerena na promociju zdravih stilova života,naročito sporta i rekreacije. Sport i rekreacija treba da budu prepoznati među mladima,kao vrednosti i aktivnosti kojima se podiže kvalitet života mladih, održava njihovo dobro fizičko i mentalno zdravlje, smanjuje socijalna isključenost i razvija smisao za saradnju.

                Na konferenciji prisutnima su se obratili naši mladi uspešni sportisti:Bojana Vasiljević-odbojkaški klub ''Rađevac'', Sofija Đukanović-karate klub ''Krupanj'', Jovana Damnjanović-atletski klub ''Junior'', Miroslav Tadić-fudbalski klub ''Rađevac'' i Dragan Matić-košarkaški klub ''Rađevac''. O radu sa mladima,dosadašnjim postignutim rezultatima i planovima za budućnost govorili su i njihovi treneri:Laura Lukić,Željko Petkovič i Aleksandar Vasiljević. Konferenciju su medijski propratili snimatelji i saradnici kablovske televizije ''Zeljić''. Svim sportistima i njihovim trenerima želimo puno uspeha u budućem radu.

K.Z.M.

Natrag

Back Top