USPOSTAVLJANJE ODRŽIVOG MODELA OMLADINSKIH KLUBOVA U ZAJEDNICI

16-11-2012 17:09 od Jelena Milosavljević

U prostorijama omladinskog kluba održan je prvi trening na temu ''Uspostavljanje održivog modela omladinskih klubova u zajednici'', a u okviru istoimenog pilot projekta, koji je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije odobrilo Kancelariji za mlade opštine Krupanj.

Prvi trening vodila je Tamara Vukov, saradnica Centra za studije socijalne demokratije iz Beograda, koji je ispred Ministarstva odabran da pruži stručnu podršku mladima u našoj lokalnoj zajednici u cilju razvoja inovativnog i održivog modela za uspostavljanje i buduće funkcionisanje omladinskog kluba.

U okviru treninga kroz radne grupe mladi su upoznati sa lokalnim i republičkim instuticionalnim okvirom za mlade, pojmu i suštini omladinskih klubova, mobilizaciji zajednice, mapiranju resursa, kampanjama kao podršci uspostavljanju omladinskih klubova i slično. Na kraju treninga  rađen je akcioni plan i planiranje budućih korak u realizaciji projekta, koji će trajati i sprovoditi se u našoj opštini u narednih pet meseci.

Treningu su prisustvovali predstavnici đačkog parlamenta srednje škole u Krupnju, članovi Saveta za mlade, sportskih klubova i udruženja koje rade sa mladima na području opštine, kao i kolege iz kancelarije za mlade i kancelarije za lokalni ekonomski razvoj iz opštine Ljubovije.

K.Z.M.

Natrag

Back Top