ODRŽAN DRUGI TRENING ZA ODRŽIVOST OMLADINSKOG KLUBA

05-12-2012 07:30 od Jelena Milosavljević

U nastavku aktivnosti u okviru sprovođenja projekta ''U potrazi za održivim modelom omladinskih klubova u zajednici'' koji Kancelarija za mlade naše opštine sprovodi sa Centrom za studije socijalne demokratije iz Beograda, koji je odobren i podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, u ponedeljak (03.12) i utorak (04.12) održane su dve trening radionice na teme-Sastanak tima za izgradnju partnerstva i Istraživanje u zajednici i kreiranje upitnika.

            Na prvom treningu članovi budućeg Projektnog tima su upoznati sa temama o akcionom planu,upitnikom za mapiranje resursa, zakazivanjem i vođenjem sastanaka, pravljenjem baza i izveštaja sa sastanaka i planiranim kampanjama u cilju promovisanja usluga i resursa omladinskog kluba.

            Drugog dana treninga poseban akcenat je posvećen budućem formulisanju upitnika u cilju istraživanja potreba i očekivanja mladih od omladinskog kluba. Polaznicima treninga su kroz rad u malim grupama objašnjene istraživačke metode za rad u zajednici,pravljenje nacrta upitnika, uzorci i pravila oblikovanja upitnika.

            Na kraju su svim učesnicima dvodnevnog treninga predočeni budući koraci i akciono planiranje aktivnosti u cilju sprovođenja svih planiranih projektnih aktivnosti, a čija će realizacija teći i  početkom  naredne godine, sa jedinstvenim ciljem da novootvoreni omladinski klub u našoj opštini, bude mesto organizovanog i svrsihodnog okupljanja mladih, i prostor gde će se sprovoditi njihove potrebe i inicijative za kvalitetnim provođenjem slobodnog vremena.

K.Z.M. i S.M.

Natrag

Back Top