ZVANIČNO OTVARANJE MINI - PIČ TERENA

20-04-2012 12:24 od Jelena Milosavljević

Danas je u Krupnju u 11:30 časova, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta gospođa Ivana Kovačević svečano otvorila mini-pič teren. Ministarstvo omladine i sporta je zajedno sa Vladom Kraljevine Norveške izgradilo 52 mini-pič terena širom Srbije, a potom je zbog velike popularnosti samo MOS izgradio još 26. Prisutnima su se obratili predsednik opštine Krupanj gospodin Savo Dorić i državni sekretar Ministarstva omladine i sporta gospođa Ivana Kovačević, koja je izvela  početni udarac posle koga je teren i zvanično pušten u rad.

    Višenamensko igralište sa veštačkom travom za fudbal, odbojku i košarku namenjeno je deci iz škola sa teritorije opštine Krupanj, kao i svim mladima. Svakako ovaj teren će doprineti i unapređenju uslova za bavljenje sportskim aktivnostima.

      Lokalna samouprava je korisnik, ali i aktivni učesnik u realizaciji i izgradnji ovog terena, kroz obezbeđivanje lokacije, neophodnih dozvola, finansiranja pripremnih radove i održavanja terena. Dimenzija terena su 20m x 40m, sa prostorom za golove i koševe.

      Otvaranjem ovog igrališta, opština Krupanj je dobila još jedan prostor u kojem deca i mladi mogu na kvalitetan i zdrav način da provode slobodno vreme i treba da podstakne mlade da aktivno učestvuju u osmišljavanju sportskih i drugih aktivnosti u lokalnoj zajednici.

- Jedan od najlepših sportskih objekata u Srbiji danas je dobio novi sadržaj koji će za sve mlade iz Krupnja, pa i okoline, biti najlepše mesto za bavljenje sportom i provođenje slobodnog vremena.  Izuzetno sam zadovoljan kada vidim kako nešto što je doskora bilo samo nacrt postaje relanost – istakao je predsednik opštine Krupanj, Savo Dorić.

Zelo bih da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta što je prepoznao Krupanj kao opštinu u koju vredi ulagati i sto je ovo jedan od 26 terena koje je u većini finasiralo ovo Ministarstvo. Pre nego što je projekat mogao da bude ostvaren, prvo je lokalna samouprava morala da pokaže određenu inicijativu. Tako je Opština obezedila lokaciju, ali i finansirala radove u vrednosti od 1.574.532,00 za postavljanje osnovne infrastruktre. Nadam se da će biti jos ovakvih prilika, jer u mlade i sport vredi i treba ulagati dodao je predsednik Dorić.

- Veliko mi je zadovoljstvo što zahvaljujući zajedničkom angažovanju možemo da otvorimo još jedna sportski objekat. Ovaj teren nije samo poklon, već ujedno i poruka. On obuhvata tri važne strategije. Prva je strategija za mlade kojima mi na ovaj način dajemo ponudu za zdrav život. Druga je strategija za razvoj sporta, prioritet su deca, a potom dolaze infrastruktura i vrhunski sport. Treća je strategija ravnomernog razvoja, jer nije cilj da samo u Beogradu imamo šampione i stadione, već da svi u Srbiji imaju odgovarajuće uslove - poručila je drzavni sekretar, a potom i izvela početni udarac i predala teren na korišćenje deci.

                                                                                                                                          S.M.

Natrag

Back Top