POSETA VIŠEGRADU

23-04-2012 09:36 od Jelena Milosavljević

    U Subotu 21.aprila,Kancelarija za mlade opštine Krupanj organizovala je jednodnevni izlet u Višegrad za 45 mladih naše opštine-volontere,saradnike i prijatelje kancelarije.

   Mladi naše opštine imali su priliku da posete čuveni most-ćupriju Mehmed paše Sokolovića, građenog od 1571.do 1577, spomen učionicu u kojoj je učio poznati nobelovac Ivo Andrić,zatim gradilište budućeg Andrićgrada na ušću reke Rzave u Drinu (idejna zamisalo poznatog reditelja Emira Kusturice),izletište Bikavac iznad Višegrada,manastir Dobrun iz XIII veka,muzej Višegrada.

-    Cilj izleta pored rekreativnog i edukativnog sadržaja,bila je i naša težnja da uspostavimo buduću saradnju i razmenu sadržaja sa mladima ovog lepog mesta- istakao je koordinator Kancelarije za mlade opštine Krupanj Radenko Živanović.

-  U okviru posete, sastali smo se i razgovarali sa Koviljkom Marković,samostalnim stručnim saradnikom za ekonomske poslove i razvoj opštine Višegrad i istovremeno vršiocem dužnosti zamenika predsednika tamošnjeg Savjeta za mlade. Iskazali smo obostarnu želju i spremnost da proširimo i unapredimo saradnju mladih naše dve opštine,koje će za početak rezultovati uzvratnom posetom mladih Višegrada našoj opštini, a u letnjem periodu organizovanju zajedničkih sportsko- kulturnih događaja i dešavanja u našim sredinama. Težićemo da organizovanije povežemo pre svega mlade Krupnja i Višegrada,a kasnije uspostavimo i konkretne oblike saradnje, pre svega u turističkom,a i privrednom pogledu, za koje svakako postoje neophodni preduslovi i zainteresovanost dveju starna-rekao je Živanović.

                                                                                                                                       KZM i S.M.

Natrag

Back Top