SASTANAK POVODOM PREDSTAVLJANJA GIZ IMPACT PROJEKTA

23-06-2016 05:32 od Jelena Milosavljević

U sredu 22.juna,u opštini Krupanj održan je sastanak sa predstavnicima Nemačke organizacije za međunarodnju saradnju (GIZ)GmbH, sa ciljem da se novo rukovotstvo naše opštine, upozna sa dosadašnjim zajedničkim aktivnostima Opštine Krupanj i GIZ tima u okviru projekta IMPACT.

Sastanku su prisustvovali gospodin Klaus Schmidt,vođa projekta,Steffen Blume,tehnički savetnik,Zoran Jakovljev,menadžer projekta,kao predstavnici GIZ IMPACT projekta,zatim zamenik predsednika dr Predrag Radić,načelnik opštinske uprave Milorad Simić  i članovi opštinskog tima,kao predstavnici lokalane samouprave.

Podsećanja radi,Opština Krupanj je od 2012. godine jedna od pet pilot opština koje su uključene u projekat „Upravljanje otpadom i otpadnim vodama u opštinama-IMPACT“ i glavni cilj ovog projekta je stvaranje uslova za uvođenje cirkularne ekonomije u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama na nacionalnom i opštinskom nivou.

Tokom sastanka  u kratkim crtama predstavljen je projekat IMPACT, a potom je zamenik predsednika naše opštine,imao priliku da se detaljnije upozna sa aktivnostima koje su ostvarene u prethodnom periodu.Neke od njih su merenja vrste i količine otpada,kao i otpadnih voda,potom izdrada dokumentacije,određivanje lokacije zabuduće reciklažno dvorište i još mnogo drugih aktivnosti.

Pomenuti su i neki od problema koje opština Krupanj ima što se tiče sakupljanja otpada,za sada je samo 30% naše teritorije pokriveno organizovanim sakupljanjem otpada. Potom i problemi u infrastrukturi,mehanizaciji,ljudstvu i trenutnoj organizaciji našeg komunalnog preduzeća.

Takođe, predstavljene su i aktivnosti koje su planirane da se sprovedu u toku ove godine.Jedna od tih je i analiza broja neformalnih sakupljača na našoj teritoriji.

Za kraj,gospodin Radić,zamenik predsednika,istakao je da ovo novo rukovodstvo itekako je zainteresovano za ovaj projekt i da su  svesni koliko je projekat značajan za našu opštinu.Takođe je  dodao, da će se što  ažurnije pristupiti rešavanju određenih problema u ovoj oblasti,naravno u skladu sa trenutnim mogućnostima naše opštine.

 

S.M.

Natrag

Back Top