УСПОСТВАЉАЊЕ ЈЕДИНСТВЕНОГ УПРАВНОГ МЕСТА У КРУПЊУ

14-03-2022 09:53 od Moderator

Министраство државне управе и локалне самоуправе подржало је пројекат Општине Крупањ за успостваљање јединственог управног места. Јединствено управно место (ЈУМ) треба да олакша грађанима све процедуре за остваривање њихових права, без лутања од канцеларије до канцеларије. На шалтеру се добијају информације, подносе захтеви, а на истом месту се, у предвиђеном року, долази по решење о остваривању права.

Поред увођења нових елктронских услуга на порталу еУправе, за коју је наша општина и добила награду као најефикаснија локална самоуправа, сада општинска управа Крупањ иде и корак даље у унапређењу рада и што ефикаснијег пружања услуга грађанима- успостављањем јединственог управног места.

До сада када у Услужном центру поднесете, рецимо захтев за одређени документ, морате касније, по завршетку обраде тог захтева да идете у другу канцеларију да бисте добили документ. Увођењем јединственог управног места,ви коначни документ добијате на истом месту где се и поднели захтев. Обједињена процедура допринеће ефикаснијем раду службеника и корисника услуга. На овај начин ће грађани уштедети време и избећи непотребне трошкове

Практично, услужни центар треба да се преобрати у јединствено управно место, а грађани да не лутају од канцеларије до канцеларије. За то је неопходно да се реконструише простор, набави додатна опрема, осавремени постојећа ИТ опрема и уведу нови сервиси. Све то требало би да буде завршено до краја 2022.године, рекао је начелник општинске управе Милорад Симић.

За реализацију пројекта јединственог управног места у Крупњу ресорно министарство издвојило је 2.750.000,00 милиона, а локална самоуправа 275.000,00 динара.

 

С.М.

Natrag

Back Top