УПИС ДЕЦЕ У ПРЕДШКОЛСКУ УСТАНОВУ ПУТЕМ ЕЛЕКТРОНСКЕ УСЛУГЕ

18-04-2022 06:58 od Moderator

У периоду од 15.априла до 15.маја 2022.године сви заинтересовани родитељи моћи ће да поднесу захтев за упис деце у предшколску установу „Наша радост“ Крупањ. Захтев се може поднети електронским путем преко портала еУправе https://euprava.gov.rs/usluge/5650

Услуга еВртић представља електронску пријаву деце за упис у предшколске установе.Родитељ више не мора да одлази на разне шалтере приликом пријаве детета упредшколску установу, већ пријаву може да обави електронски на Порталу еУправа. Електронском услугом је омогућено да на лакши, бржи и потпуно бесплатан начин пријаве дете у предшколску установе.

Електронско подношење пријаве се врши једноставним попуњавањем online обрасца, а прилагање извода из матичне књиге рођених, пребивалишта и уверења о запослењу није потребно, јер се аутоматски прибављају. За упис деце у ПУ "Наша радост" Крупањ,  неопходно је да се региструјете на порталу еУправе https://eid.gov.rs/sr-Cyrl-RS/pocetna а упуство за регистрацију можете видети на овом линку https://youtu.be/AWjK6a3kZhc

Комплетно упуство за електронско подношење пријаве за упис можете преузети са линка

https://euprava.gov.rs/media/Uputstva/Uputstvo_za_roditelje_eVrtic.pdf

Ради похађања припремног предшколског програма, родитељи су у обавези да упишу у Установу децу која су рођена у периоду од 01.03.2016.године до 28.02.2017.године. У периоду од 15.априла до 15.маја Установа ће вршити и пријем захтева за упис деце узраста од 18 месеци до 5,5 година. Уколико број пријављене деце буде већи од броја деце који је прописан Законом о предшколском васпитању и образовању предност приликом уписа имаће деца из друштвено осетљивих група, затим деца запослених родитеља и редовних студената и деце која имају статус трећег и сваког наредног дететета у примарној породици.

Списак примљене деце, биће објављен на огласној табли и на сајту Установе www.predskolskaustanovakrupanj.com након завршетка конкурса,најкасније до 15.јуна 2022.године.

С.М.

Natrag

Back Top