ОДОБРЕН ПРОЈЕКАТ РЕКОНСРУКЦИЈЕ СПОРТСКЕ ХАЛЕ У КРУПЊУ

11-05-2022 08:48 od Moderator

Општини Крупањ одобрен је пројекат за реконсктрукцију спортске хале у Крупњу који се финсира делом из програма Европске уније (ЕУ) за локални развој, EU PRO Плус, који се спроводи у сарадњи са Министарством за европске интеграције.  Укупна вредност пројекта је 177.497 евра, од тога 147.784 евра се финансира из програма ЕУ, а 29.713 евра суфинансира општина Крупањ.

 Поводом одобреног пројекта данас је у општини Крупањ одржан састанак општинског пројектног тима са представницима донатора како би се договорили даљи кораци у реализацији овог значајног пројекта за општину Крупањ.

Реконструкција спортског центра  у Kрупњу који је изграђен 1985. године у оквиру општинског спортског комплекса (2001 м2), допринеће побољшању услова за спортско-рекреативна и културна окупљања и активности локалног становништва, укључујући преко 800 ђака оближње основне школе, 1.600 активних спортиста, као и спортских клубова и друштва.

Значајан аспект овог пројекта  је у томе што ће се активно бавити на изградњи свести о предностима активне физичке рекреације по здравље људи и укључивање осетљивих група (особе са инвалидитетом, особа са сметњама у развоју, жена и деце) у живот заједнице кроз бављење спортским активностима.

 

С.М.

Natrag

Back Top