ДАНИ МЕЂАША 2022

04-07-2022 10:47 od Moderator

На планини Јагодњи, недалеко од Мачковог камена одржана је по 12. пут манифестација "Дани међаша". Организатор догађаја била је Туристичко-спортска организација општине Крупањ, генерални покровитељ општина Крупањ а као суорганизатори и суседне општине Мали Зворник, Љубовија и Осечина. Манифестацији су присуствовали бројни гости и учесници из целе Србије као и из Републике Српске.

После свечаног отварања програм је започео такмичењем у кошењу ручном косом, а највише знања и умећа показали су Милорад Кикановић из Дворске који је заузео треће место, други је био Митар Дивљаковић из Кржаве а победник је Слободан Петровић из Малог Зворника каји је за награду добио тример поклон општине М. Зворник. У културно уметничком програму учествовали су фолклори из Богатића, М.Зворника и Крупња. У народном вишебоју који је изазвао веома велико интересовање, најбоље резултате су постигли у скоку у даљ, треће место Милош Петровић, друго место Стефан Илић а победник је Никола Осојић а најбоља у женској конкуренцији била је Александра Глигорић. У бацању камена са рамена трећи је био Јордан Самарџић, други Жељко Симеуновић а победу је одне Драгорад Машић. Занимљиво је било у надвлачењу конопца треће место Клуб Сајан, друго место Итанићи из Црнче а победници су из Брштице, Дрвопром Кеџеп.

Најбоље кулинарско умеће показале су екипе, Печењара код Јове и екипа Друштво лажова Дрлаче из Љубовије.

По први пут је организаована трка из блока, од Столица до Мачковог камена, хманитарног карактера у организацији Александра Кикановића из Лознице и хуманитарне организације" Срби за србе". Треће место Љиљана Нинковић, друго место Јелена Јанковић а прво место Александар Лазић.

Програм је завршен надвлачењем руку, такмичење је одржано у више категорија, било је веома интересано, а апсолутни победник је Тадић Саша из Соко града. Бројни посетиоци и туристи уживали су у прелепим пределима планине Јагодње, да пробају различите специјалитете домаће кухиње, да уберу лековите траве и да проведу један инересантан викенд.

Natrag

Back Top