Млади брачни пар Гошић добили бесповратна средстава за куповину куће на селу

25-11-2022 13:31 od Moderator

Брачни пар Јелена и Мирко Гошић, добили су од Министарства за бригу о селу бесповратна средства за куповину сеоске куће са окућницом, а одабрали су да живе у крупањском селу Липеновић.

Министарство за бригу о селу, Општина Крупањ и брачни пар Гошићи потписали су данас уговор о додели бесповратних средстава за куповину куће са окућницом на селу.

Ово је једанаеста породица у Крупњу која је потписала овакав уговор. Живот на селу се наставља и обогаћује младом снагом.

Потписивању тројног уговора у Палати Србија у Београду присуствовао је помоћник председника општине Крупањ Александар Петровић који је рекао да је овај програм Министаратва изузетно користан и веома значајан за нас, зато што са овом мером задржавамо младе људе да остану да живе на селу.

Општина Крупањ заинтересованим грађанима пружа техничку подршку око неопходне процедуре, при попуњавању потребне документације и процени тржишне вредности куће на селу коју, млади брачни и ванбрачни пар, самохрани родитељи и млади пољопривредници старости до 45 година желе да купе. Максимални износ бесповратних средстава предвиђен за куповину сеоске куће са окућницом износи 1,2 милиона динара и укупна вредност сеоске куће са окућницом не може бити већа од тог износа.

„Захваљујем се Министарству и Општини Крупањ, ово је велики дан за моју породицу, и препоручио бих и осталим младим паровима да се одлуче на овај корак-изјавио је Мирко Гошић.

С.М.

Natrag

Back Top