Свечано потписивање доделе стручне подршке за Општину Крупањ у изради Средњорочног плана развоја

16-06-2023 15:01 od Moderator

Представници Општине Крупањ су у Београду присусутвовали потписивању споразума за техничку подршку у изради Средњорочног плана развоја. Општина Крупањ је једна од 33 локалне самоуправе коме ће бити пружена стручна подршка у оквиру Програма EU Exchange 6.

„Програм EU Exchange 6 - Повећање кредибилитета планирања, програмског буџетирања и контроле извршења јавних расхода на локалном нивоу у Србији“, финансира Европска унија у оквиру националног Програма ИПА 2019, реализује се у периоду од септембра 2021. до септембра 2024. године, док је вредност донације ЕУ 2 милиона евра.

Kључне ресорно надлежне институције на националном нивоу укључене у реализацију Програма су Министарство финансија и Републички секретаријат за јавне политике, уз Министарство за европске интеграције и Министарство државне управе и локалне самоуправе, док је Стална конференција градова и општина (СKГО) имплементациони партнер.

Спровођење Програма EU Exchange 6 непосредно је у функцији реформе јавне управе на локалном нивоу и примене прописа из обухвата планског и буџетског система. У оквиру Програма примењују се различити модалитети подршке ЛС на теме од значаја за реформу јавне управе на локалном нивоу.

Догађај се може испратити на званичном  Youtube каналу СKГО -https://www.youtube.com/watch?v=K71dgo1o4QA

Natrag

Back Top