У ЈУЛУ СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ ЈЕДИНСТВЕНОГ УПРАВНОГ МЕСТА

27-06-2023 10:52 od Moderator

Приводе се крају радови на реконструкцији простора за успостављање Јединственог управног места у општинској управи Општине Крупањ. Свечано отварање простора и његово стављање у функцију очекује се у јулу месецу.

Јединствено управно место (ЈУМ) треба да олакша грађанима све процедуре за остваривање њихових права, без лутања од канцеларије до канцеларије. На шалтеру се добијају информације, подносе захтеви, а на истом месту се, у предвиђеном року, долази по решење о остваривању права.

У мају 2023. године у Општинској управи општине Крупањ почело је спровођење идеје Јединственог шалтера, шалтера на ком грађани могу да добију све информације о раду Управе на једном месту, да предају све захтеве за које су надлежни Општинска управа, јавна предузећа, одређене установе, да прегледају своје пореске обавезе и остваре друга права. Реализацијом адаптације простора Услужног центра и модернизацијом опреме, кроз уговор са Министарством, омогућено је да се грађанима још више изађе у сусрет у остваривању њихових права, уштеде у времену и новцу, као и ефикаснији рад службеника Општинске управе.

За реализацију пројекта јединственог управног места у Крупњу Министарство државне управе и локалне самоуправе издвојило је 2.750.000,00 динара, а локална самоуправа 275.000,00 динара.

С.М.

Natrag

Back Top