Обележен Дан општине Крупањ

21-09-2023 15:00 od Moderator

Данас је Крупањ обележио Дан општине. Свечана седница Скупштине општине одржана је у Дому културе "Политика“.

Свечана седница започела је интонирањем Химне Републике Србије "Боже правде", након чега је присутне госте у име општине Крупањ и у своје лично име поздравио председник Скупштине општине Зоран Зарић. Свим житељима општине честитао је празник Дан општине.

О развоју Крупња и плановима за наредни период присутне је упознао председник општине Иван Исаиловић.

-За предходних осам година, колико  сам  председник општине у Крупњу је спроведено доста успешних пројеката, попут изградње спортског фудбалског терена са вештачком травом, реконструкције и доградње спортске хале, па и сама зграда у којој се данас налазимо је реконструисана. Радимо и на обнови школских објеката, један од великих пројекта је и обнова школе у Костајнику. Туризам је и даље један од приоритета у даљем развоју општине,тако да ћемо настави  и даље да улажемо у побољшање спортске инфраструктуре као и смештајних капацитета и туристичке понуде-истакао је Исаиловић.

У наставку свечаности су најзаслужнијим појединцима и установама додељена општинска признања за успешан рад и допринос развоју Општине.

Повељу са златном плакетом Општине Крупањ добила је Лидија Стевановић,шеф одсека за заштиту подручија у Министарству заштите животне средине. Похвалнице са златним грбом додељене су Милану Јовановићу, наставнику практичне наставе у Средњој школи Крупањ, Миодрагу Мији Васиљевић, протојереју-ставрофору из Крупња, Мирославу Васиљевићу, наставнику физике и основа технике, Предшколсој установи „Наша радост“ Крупањ,  Душану Жугићу, добровољном даваоцу крви,коме је уз Похвалницу додељен и златник, Тијани Николић из Ликодре, ђаку генерације Средње школе Крупањ,којој је уз Похвалницу  додељен и новчан износ од 50.000,00 динара,као и Николи Вујићу из Крупња,Игору Јелићу из Дворске и Марији Скорић из Мојковића.

Постумно награде су додељене Николи Блаженковићу, Веселину Цветиновићу и Урошу Лачковићу.

У име награђених, скупу се обратила Лидија Стевановић.

Свечаност је завршена пригодним уметничким програмом, који су оплеменили наставници Музичке школе „Вук Караџић“ из Лозница, из издвојеног одељења у Крупњу, а потом и уметници Соња Калајић-виолина и Дарко Карајић-лаута.

Свечаности поводом Дана општине, присуствовали су Адам Шукало-саветник председника Републике Србије, Жељко Марјановић-начелник Мачванског управног округа,посланици,представници војске Србије, као и председници суседних општина.

С.М.

Natrag

Back Top