СПОРТСКО ТАКМИЧЕЊЕ-СПОРТ ЗА СВЕ

06-10-2023 08:39 od Moderator

Још једно спортско такмичење одржано је данас у новореконструсисаној спортској хали у Крупњу, под називом „Спорт за све“, као једана од активности која се спроводи у оквиру пројекта „Реконструкција спортске хале у Крупњу“ који финсира Европска унија, у оквиру програма ЕУ ПРО плус и Општина Крупањ.

Девојчице и дечаци основне школе су се такмичили у одбојци, фудбалу, кошарци и предходну недељу у каратеу.   Спровођење спортских активности у школама деци омогућава да побољшају своје моторичке способности и вештине, социјалне вештине и самопоштовање путем учешћа у спортским такмичењима.

Циљ овог пројекта да поред тога што ће се инфраструктурно унапредити могућност бављења спортом деце и омладине, већ и да се омогући да се едукују о здравим стиловима живота, да се промовишу спортске активности и да се допринесе масивнијем укључивањем деце и омладине у спортско-рекреативне активности.

Омладина-спорт играју главну улогу у друштвеном животу младих оспособљавајући децу и младе, побољшавајући физичко здравље, доприносе социјалном развоју, ојачавајући самопоштовање, развијајући одговорности, развијајући позитиван став и боље школске резултате.

Natrag

Back Top