УСПЕХ KРУПАЊСKОГ ШKОЛСKОГ СПОРТА

27-11-2023 07:52 od Moderator

Одбојкашка секција ОШ "Боривоје Ж. Милојевић" из Kрупња  освојила је прво место на окружном такмичењу које је одржано у Малом Зворнику.

 Ово је било првенство Мачванског округа у одбојци за основне школе, у оквиру редовног календара школских спортских такмичења Министарства просвете. На турниру су учествовале женске и мушке селекције седам школа из округа, са око 120 учесника.

У четвртфиналу, женска екипа ОШ "Боривоје Ж. Милојевић"из Kрупња, победила је школу  "Лаза Лазаревић" из Kлења резултатом 2:0 у сетовима. У полуфиналу школу "Јован Цвијић" из Лознице, такође резултатом 2:0, и у финалу школу"Петар Враголић" из Љубовије резултатом 2:1.

Девојке из Kрупња су заиста одлично играле и показале да су у потпуности заслужиле прво место.
У другој половини децембра Kрупањ ће бити домаћин међуокружног првенства у одбојци за основне школе , тако да ће поред домаће екипе,на турниру  играти најбоља школа из Kолубарског округа, затим најбоља школа из Сремског округа и представник Београда. То ће уједно бити и последње квалификационо такмичење за државно првенство  у одбојци за основне школе у оквиру система школског спорта Министарства просвете.

"Предметни наставник Жељко Петковић истиче да школа има одличну сарадњу са локалним одбојкашким клубом и да је то полазна основа у селекцији девојчица, као и основ у избору оних ученица које имају најбоље увежбане техничке елементе. На часовима одбојкашке секције у оквиру основне школе, се додатно увежбавају и коригују елементи технике и тактике игре, који су битни и пресудни у остваривању овако доброг резултата. Ово је свакако изузетан резултат за крупањски школски спорт, за крупањску одбојку, али сматрамо да можда можемо и корак више од овога, сто ћемо знати у другој половини децембра".

Natrag

Back Top