РЕКОНСТРУКЦИЈА ТРОТОАРА У КРУПЊУ

27-07-2012 13:14 od Jelena Milosavljević

 

  Oпштина Крупањ наставила је започете радове на реконструкцији тротоара у граду, а укупна дужина тротоара који ће се реконструисати износи два километра. Завршетак ових радова планиран је за 10. август 2012. године.

У улици Владе Зечевића у току је реконструкција 360 метара пешачке стазе од центра града до болнице, а  у улици Жикице Ј. Шпанца на дужини од 420 метара. Реконструкција тротоара ради се и у насељу Бањевац у дужини од 1200 метра.

-  У овим деловима града ради се комплетна реконструкција тротоара .То значи да се уклања постојећи, дотрајали застор, ради се ископ старе и израђује се нова подлога. Сви тротоари се раде од бехатон плоча, а извођач радова је фирма МН д.о.о. из Лознице - изјавила је дипл.грађ.инж. Славица Марковић.

   Председник Општине Крупањ, Ненад Васиљевић  рекао је да се у Крупњу доста инвестира у сигурност грађана на путевима и то пре свега пешака.Вредност овог пројекта је 17 800 000 динара, а финансијска средства обезбеђена су из буџета Општине.

- Крупањ ће овим пројектом добити један лепши и модернији изглед и свим мештанима, али и бројним гостима омогућиће угоднију и безбеднију пешачку комуникацију -истакао је Васиљевић.

-  Снимањем стања на терену и израдом пројекта  увидели смо да је неопходно санирање и доградња  атмосферске канализације, тако да се заједно са реконструкцијом тротоара ради  и доградња два крака атмосферске канализације и то у улицама Владе Зечевића и Жикице Ј. Шпанца у укупној  дужини од 530 метара. Овим ће се решити проблем одвођења атмосферских падавина са улица из центра града- рекла је Марковићева.

-   До сада је реконструисано више од пет километра тротоара укључујући и паркинге, у граду. У наредној години наставиће се реконструкција тротоара и рехабилитација дотрајалог асфалтног коловоза у складу  са финансијским могућностима- додала је Марковићева.

-  Да није све у бетону и асфалту, показује и податак да ће у склопу реконструкције тротоара  бити обновљен дрворед у улици Владе Зечевића, на велико задовољство како станара ове улице, тако и свих грађана Крупња- нагласио је председник општине Крупањ Ненад Васиљевић.

                                                                     С.М.

Natrag

Back Top