U KRUPNJU OSLIKALI ZIDOVE I OFARBALI MOSTOVE

01-08-2012 10:13 od Jelena Milosavljević

Mladi umetnici su preuredili mostove i urušene fasade muralima. U oslikavanju umetnicima su pomogli i građani koji su bili u prolazu.

   Predsednik ‚”Zelenog oka” Vladimir Sekulić rekao je da je u glavnom delu tog posla, koji se sprovodio u centru Krupnja, učestvovalo ukupno šest mladih koji su stekli visoka obrazovanja u oblasti dizajna, slikarstva, grafike, pejzažne arhitetkture i filozofije.

  On je dodao da je taj projekat imao za cilj da ambijent opštine učini primamljivijim za mlade i da podstakne građane da se angažuju u preuređenju svoje sredine, a motive svakog murala su jedinstveno osmišljali mladi stvaraoci i radili na njima ukupno dva meseca.

Prema njegovim rečima, projekat “U svim živim bojama”, čiji naziv simbolično predstavlja stvaranje živopisnijeg okruženja u toj opštini zapadne Srbije, finansijski su, sa ukupno 260.000 dinara, podržali Balkanski fond za lokalne inicijative i lokalna samouprava.

U okviru projekta priređen je i muzički koncert jednog od lokalnih bendova, a nastojaće se da taj poduhvat sledeće godine preraste u manifestaciju po kojoj će Krupanj biti prepoznatljiv, rekao je Sekulić.

Natrag

Back Top