GODIŠNJI KONCERT KUD-a „ MIĆA TADIĆ“

09-08-2012 12:36 od Jelena Milosavljević

U Krupnju 8. avgusta na letnjoj sceni Doma kulture, održan je godišnji koncert kulturno-umetničkog društva „MIĆA TADIĆ“  iz Krupnja.

    Pred velikim brojem posetilaca nastupilo je oko 200 članova ansambla, od najmlađih pa sve do veterana. Ovim nastupom krupanjski folklor zaokružio je nastupima bogatu godinu pred odlazak na zasluženi letnji odmor.

    I ovaj sad već tradicionalan koncert protekao je u mnoštvu prelepih folkolnih igara, narodnih pesama i muzike. Ove godine program je upotpunjen aforizmima i satiričnim pričama koje su publici predstavili glumci iz šabačkog pozorišta.

-          Ja dolazim svake godine i prezadovoljna sam, baš lepo igraju. Samo mi je žao što u publici nema još više omladine, jer folklor je deo naše tradicije i to treba očuvati za buduća pokolenja – izjavila je jedna gledateljka.

 KUD „ Mića Tadić“ je nastao pre Drugog svteskog rata i tada se ansambl zvao KUD „ Petar Radojlović“  po narodnom heroju. Ovo kulturno-umetničko društvo je imalo zapažene nastupe širom zemlje i Evrope ( Italije, Švedske, Slovačke...). Društvo broji oko 200 članova svih uzrasta. U sklopu društva je pevačka grupa, narodni orkestar i folklorni ansambl. Dvostruki su osvajači srebrnog opanka u Valjevu na manifestaciji „ Zlatni opanka“.

Umetnički rukovodilac je Igor Stefanović.

S.M.

Natrag

Back Top