FK RAĐEVAC OBELEŽIO DEVET DECENIJA

10-08-2012 12:17 od Jelena Milosavljević

Vredan jubilej- devet decenija postojanja i uspešnog rada obeležio je juče FK „ Rađevac“ iz Krupnja. U okviru proslave otvorena je izložba fotografija iz istorije ovog kluba, odigrana je prijateljska utakmica između Rađevca i Železnika iz Lajkovca, a zaslužnim članovima uručene su zahvalnice.

-  Rađevac je oduvek bio nosilac razvoja fudbala u ovom kraju. To je klub velike tradicije i čast mi je što sam njegov deo. Rađevac jedini ima sve selekcije (pet), a samo u selekciji predtakmičara ima stotinak mališana. Cilj je da se što više dece bavi sportom i da se tako odvoje od ulice. Proteklih devedeset godina radilo se dobro, ostvareni su zapaženi rezultati, a tako će biti i ubuduće- poručuje Saša Nešić predsednik kluba.

   Krupanjci vole svoj klub i na svaku utakmicu dolaze u velikom broju. Zahvaljujući dobrim igrama u proteklih devedeset godina Rađevac je ostavio trag i u srpskom fudbalu.

- Rađevac je sportski brend Krupnja i Rađevine. Devet decenija postojanja je jubilej kojim malo klubova u Srbiji može da se pohvali. Lokalna samouprava je uz klub i delom ga finansira. Želja svih je da se Rađevac plasira u viši rang i verujem da će tako biti. U klubu odlično rade, sve je više mladih koji treniraju i koji se na taj način afirmišu. Uveren sam da će u budućnosti Rađevac beležiti još bolje rezultate- kaže Nenad Vasiljević, predsednik opštine Krupanj.

V.St.

 

Natrag

Back Top