PRVI DAN U ŠKOLI

03-09-2012 14:13 od Jelena Milosavljević

Predstavnici lokalne vlasti u Krupnju obišli su osnovne škole u ovoj opštini kako bi poželeli srećan i uspešan početak školske godine svim đacima, a posebno đacima prvacima.

           U prvi razred ove godine je upisano 145 prvaka, i to u OŠ„Borivoje Ž.Milojević“ sa izdvojenim odeljenjima 116 prvaka, a OŠ „Žikica J. Španac“ sa izdvojenim odeljenjima 29 prvaka.

 -       Najviše prvaka nastavu pohađa u centralnoj školi gde ima tri odeljenja. U odnosu na prošlu imamo manji broja đaka koji kreću u prvi razred- navela je Dušica Zeljić,opštinski prosvetni inspektor.

           Dobrodošlicu i srećan početak u školovanju, prvacima su poželeli predsenik opštine Krupanj, Nenad Vasiljević i zamenik predsenika Rade Grujić.

-       Želim vam srećan prvi školski dan, da budete dobri učenici, ali i uvek razdragani i nasmejani kao danas. Znam da ste znatiželjni, spremni da usvajate nova znanja i sklapate nova drugarstva. Želim vam da uvek takvi i ostanete, da steknete što više znanja i izrastete u građane Krupnja kojima ćemo se svi ponositi- rekao je predsenik Vasiljević u obraćanju najmlađim učenicima.

-       I ovog septembra poznati zvuk zvona označio je početak jedne nove školske godine. Želim vam da sa naučenim prvim slovima i brojevima krenete ka putu odraslih ali da ne žurite i ne preskačete detinjstvo. Opština Krupanj će vam pokloniti i jednu posebnu knjigu „ Đak prvak“ kao uspomenu na prve školske dane- istakao je Grujić.

         Za đaka prvaka ovo je poseban dan. Prvi put krenuli u školu.Uglavnom radosni i radoznali. A mame i tate, pa bake i deke i ostali rođaci i ponosni i pomalo nervozni. U školi se stiču životna iskustva koja se ne mogu steći ni na jednom drugom mestu.

 

S.M.

Natrag

Back Top