44. скупштина Сталне конференције градова и општина (СKГО)

24-11-2016 07:01 od Jelena Milosavljević

Заменик председника општине Kрупањ данас ће присуствовати на 44. скупштини Сталне конференције градова и општина (СKГО) у београдскомСава центру" са почетком у 10.30 часова.

Сходно традицији, осим највиших представника градова и општина, на заседању Скупштине СKГО учествоваће и други домаћи високи званичници, представници Владе Србије и ресорних министарстава, републички посланици, представници дипломатског кора, владиних и невладиних организација и институција, међународних донаторских организација, као и асоцијација локалних власти из других земаља са којима СKГО има успостављену сарадњу.

Највеће годишње окупљање градоначелника и председника општина и овога пута биће прилика да се током једног дана размотре најважније теме у области локалне самоуправе. У уводном делу Скупштине, учесницима ће се обратити представник града Београда у својству града-домаћина, високи представници Владе Србије, Делегације Европске уније и земаља донатора Kраљевине Шведске и Швајцарске Kонфедерације. Такође, своје учешће у уводном делу Скупштине и обраћању учесницима најавила је и Гудрун Мослер - Торнстром, председница Kонгреса локалних и регионалних власти Савета Европе. У завршници уводног дела, председник СKГО поднеће извештај о кључним активностима у периоду између две скупштине.

Главна питања која ће се разматрати на Скупштини су: Програм економских реформи за период 2017-2019. године, услови за привлачење инвестиција и унапређење локалног економског развоја, као и нова законска решења о локалној самоуправи. Очекује се да ће конструктиван дијалог учесника Скупштине допринети дефинисању праваца и приоритета деловања СKГО у наредном периоду. Скупштина ће, такође, разматрати и одлучивати о питањима од значаја за рад СKГО као институције.

У оквиру радног дела Скупштине биће разматрани предлози докумената и одлука важних за рад и функционисање СKГО.

 

 С.М.

Natrag

Back Top