CIRKULARNA EKONOMIJA KAO ŠANSA ZA RAZVOJ SRBIJE

24-11-2016 13:56 od Jelena Milosavljević

U petak 25.11.2016.godine održana je konferencija “Cirkularna ekonomija kao šansa za razvoj Srbije” u Privrednoj komori Srbije. Konferencija je organizovana kao završni događaj u okviru javne kampanje koja je održana u pet gradova širom Srbije, čiji je cilj da promoviše značaj cirkularne ekonomije i održivog razvoja. Predstavnici naše opštine će prisustvovati ovoj konferenciji, budući da jenaša opština uključena u GIZ IMPACT projekat.

Inicijativa je zajednički realizovana kroz saradnju Misije OEBS-a u Srbiji, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Privredne komore Srbije i mreže Arhus centra Srbije(organizacije civilnog društva koje se bave unapređenjem životne sredine), uz podršku programa Nemačke razvojne saradnje koji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime nemačkog Saveznog ministrastva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Cilj konferencije je upoznavanje sa konceptom cirkularne ekonomije, prednostima koje proističu iz uvođenja čistog načina proizvodnje, održavanja i prometa proizvoda, merama podrške pri prelasku na cirkularnu ekonomiju koju pružaju nacionalne i međunarodne institucije, kao i sa preduslovima za razvoj privrede i otvaranje novih radnih mesta. Ovom prilikom će biti predstavljeni primeri dobre prakse iz zemalja EU od strane međunarodnih stručnjaka. Učesnici će imati mogućnost da se upoznaju sa obavezama koje proizilaze iz nove zakonske regulative u oblasti upravljanja otpadom u Srbiji.


S.M.

Natrag

Back Top