У КРУПЊУ БИЋЕ ОДРЖАНА ПОЗОРИШНА МОНОДРАМА „МИЛУНКА“

20-12-2016 08:57 od Jelena Milosavljević

У суботу 24. децембарa у сали библиотеке „Политика“ са почетком у 19. часова, биће одржана позоришна монодрама "Милунка" у продукцији Балкан Нови Покрет Београд у режији Петра Станојловића и по тексту Весне Станковић. Цена улазнице је 250 динара.

Исповест хероине српских ослободилачких ратова Милунке Савић у интерпретацији глумице Југословенског драмског позоришта Весне Станковић. Већ смо навикли да се не клањамо људима који су нас задужили, људима који су своју смелост показали и неправди се супроставили.

Међу те људе спада и велика Милунка Савић жена која је гордо и храбро на својим плећима пренела најгоре невоље рата које су нас задесиле у историји. Милунка носи 12 одликовања, била је цењена код савезника више него код нас. Док су је други величали и нудили јој богат и раскошан живот, ми смо јој понудили - метлу. Од наше стране је награђена за сво проливање крви као чистачица у банци. И гле чуда, она одбија раскош у иностранству и остаје верна својој земљи. А да ли је та земља остала верна њој?

Представа која је проглашена за најбољу на Међународном фестивалу у Земуну 2015. године. Награђена је Златном колајном публике "Синиша Дашић" и наградом "Златни витез" на међународном фестивалу у Москви 2015. године. Час патриотизма и човекољубља.

С.М.

Natrag

Back Top