ОДРЖАНА АУДИЦИЈА „СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ“

26-01-2017 12:51 od Jelena Milosavljević

У четвртак 26. јануара у малој сали библиотеке „Политика“ у Крупњу, одржана је аудиција дечијег програма „Србија у ритму Европе“ где су се представила најталентованија деца наше општине у плесу и певању.

Општина Крупањ ове године је део Манифестације „Србија у ритму Европе“ поред двадесет градова и општина у Србији. Деца која су изабрана на аудицији представиће своју општину и град једном песмом и плесом на матерњем језику амбасаде Европске Уније која ће бити ктитор наше општине, а при манифестацији ,,Србија у ритму Европе’’.

- Овде је дошло до педесет добро талентоване деце, а на крају смо изабрали њих седам који ће представљати општину Крупањ. Заједно са колегом са музичке академије у Београду, господином Мишом Kрстичем, као што сам већ напоменуо, смо изабрали седам такмичара, тачније једна девојка у певању и њих шест у плесу. Са изабраном децом ће једном недељно радити, овде у вашој општини, екипа која је припремала познату телевизијску емисију „Твоје лице звучи познато. Велику захвалност наравно дугујемо и председнику општине Крупањ господину Ивану Исаиловићу, који је имао слуха да се прикључи овом великом пројекту , где ће деца и сама општина имати прилике да се представи Србији и читавој Европи. Такође, напоменуо бих да је и председник Исаиловић обезбедио и два аутобуса која ће не само учеснике већ и њихове навијаче водити на тај централни догађај у Сомбору - изјавио је Игор Kарадаревић, главни и одговорни уредник музичког такмичења "Србија у ритму Европе" и водитељ истог.

Девојке које ће представити нашу општину су:

Певање:

- Магдалена Матић

Плес:

- Јана Грбић

- Андреа Симић

- Анђела Средојевић

- Валерија Мандић

- Ивана Лукић

- Тамара Мијаиловић

Изабране девојке имаће прилику да нашу Општину представе у најбољем могућем светлу целој Србији као и Европи на финалном такмичењу који ће се одржати у Сомбору у месецу  јуну 2017.године уз директан пренос на националној телевизији

Уживо на Радио Телевизији Србије на Првом програму, децу Србије из 20 градова и општина, коју подржавају Амбасадори Европе и Европске Уније, градоначелници и председници општина, има прилике да види више милионски аудиторијум и ван граница наше земље.

За извођаче се гласа у живом тв преносу СМС-ом, који има јачину 50% од укупног броја гласова. Плус и жири који је сачињен од по три члана делегације сваког од градова учесника.

Награда за победника музичког такмичења "Србија у ритму Европе" је:

1. награда:

50% од укупног нето прикупљеног СМС-а се преноси у буџет града, који одмах пребацује средства школама из којих долазе деца учесници тог града. А награда која је дата у виду донације се мора потрошити за побољшање квалитета и унапређење просторија у којима деца школе бораве.

2. награда:

Деца победници целог музичког такмичења путују 7 дана у ту земљу Европе коју су представљали на такмичењу.Деца победници се шаљу на наградно путовање најкасније три месеца од живогт елевизијског преноса.

Програм траје 120 минута, а припрема деце која је бесплатна, траје шест месеци за овај програм.

С.М.

Natrag

Back Top