У КРУПЊУ ЗАВРШЕН ПОПИС НЕЛЕГАЛНО ИЗГРАЂЕНИХ ОБЈЕКАТА

01-03-2017 17:00 od Jelena Milosavljević

На територији општине Крупањ окончан је попис незаконито изграђених објеката и до сада је пописано нешто мање од 13.000 објеката, а само у фебруару је пописано 8.000 објеката. Данас су у нашој општини и представнициминистарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, предвођени помоћницом министра Даринком Ђуран и саветником потпредседнице Владе Србије Миланом Ракићем.

У процес озакоњења неће ући свих 13.000 пописаних објеката будући да неки од тих објеката су грађени пре доношења прописа о изградњи, неки имају грађевинску или употребну дозволу. Процена је да ће поступком озакоњења бити обухваћено око 6.000 објеката.

Општина Крупањ је озбиљно схватила овај посао, добро га организовала и кавалитетно урадила.У прилог овоме говори и похвале представника министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре приликом контроле спровођења озакоњења у општини Крупањ.

И у својој предходној посети истакли смо да је Крупањ једна од општина које су посао пописа незаконито изграђених објеката, обавили на један начин који заиста треба да буде пример свим општинама и градовима. Рецимо, пре пар дана општина Пећинци упутила је молбу Министарству да управо дође овде у општину Крупањ, да се на неки начин едукују и да виде како је за непуних месец дана пописан велики број објеката- изјавила је помоћница министра Даринка Ђуран.

Ово је само део посла које не само општину Крупањ већ и остале општине и градове чека, јер сада следи доношење решења о рушењу на основу појединачних пописних листова,а када говоримо о поступку озакоњења ту је рок од три године када би овај посао морао бити окончан. Зато је ово прилика за све грађене да искористе овај период и озаконе своје објекте, јер никада нисмо говорили о тако ниским таксама, ни о таквом минимуму техничке документације која је потребна да се легализује објекат-додала је помоћница министара.

По речима председника општине Крупањ, господина Иван Исаиловића, следи посао који је доста озбиљнији и свакако доста обимнији, али и да је и убеђен да ће на самом путу до финалног производа, дакле да у Србији нема више нелегалних објеката, бити и већа наплата пореза, што је и суштина овог Закона и да ће општина Крупањ имати прилику да тај додатни новац, који ће добити и путем озакоњења објеката и касније кроз порез, моћи да утиче на квалитетнији живот, квалитетнију инфраструктуру у овој општини.

С.М.

https://youtu.be/--bxcxYfZJw

Natrag

Back Top