ŠTA JE URAĐENO, A ŠTA JE U PLANU

01-10-2012 08:22 od Jelena Milosavljević

U krupanjskoj Srednjoj školi je i ove godine dosta urađeno, počev od zamene fasadne stolarije na staroj školskoj zgradi i izgradnjom novog parkinga za potrebe škole, a u planu ove ustanove je dalje ulaganje u opremanje i modernizaciju škole.

-          Zamena fasadne stolarije na školi urađena je zahvaljujući tome što je jedan deo sredstava dobijen iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u pitanju je suma od 2.5 miliona dinara, a jedan deo sredstava, tačnije 600 hiljada dinara, obezbedila je lokalna samouprava- rekao je direktor Srednje škole Dragan Dojić.

Za potrebe škole urađen je i parking sa dvanaest parking mesta od behaton ploča, a u okviru parkinga urađen je i deo trotoara od 30 metara za bolju bezbednost  dece. Ove radove je finansirala loklana samouprava u vrednosti od  670 hiljada dinara.

-           Zahvaljujući opštinskoj  upravi  Krupanj rešeni su neki gorući problemi u našoj školi, jer bez finansijske pomoći lokalne samouprave sve što je urađeno u ovoj i proteklim godinama ne bi bilo moguće sprovesti. Opština Krupanj je u predhodnom periodu izdvojila značajna sredstva za zamenu krovnog pokrivača na novoj školskoj zgradi, zatim iz opštinske kase opredeljena su sredstva za rekonstrukciju mokrih čvorova- kaže Dragan Dojić.

Prošle godine donacijom od strane Evropske unije, preko programa modernizacije srednjih stručnih škola, opremljena je i jedna računarska učionica sa 19 računara, 2 laptopa, 2 video bima, 3 štampača i jednim fotokopir aparatom. Vrednost opreme iznosi oko 16.000 evra.

            Na konkursu „Evropa u školi“ učenice ove srednje škole Milica Golubović i Milica Gojković, osvojile su prvo mesto na literarnom takmičenju i kao nagradu od Slovačke ambasade škola je dobila 3 računara i skener, a učenice sedam dana boravka u Nemačkoj.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dalo je sredstva za sanaciju i hidroizolaciju fiskulturne sale u iznosu od 2.5 miliona dinara.

-           Dosta je urađeno, ali ne želimo ovde da stanemo, već u planu imamo obnovu školskog inventara, zamena unutrašnje stolarije, zatim asfaltiranje rukometnog igrališta, a ono što je izvesno da će se u skorijem periodu ostvariti je nabavka gimnastičarskih sprava za potrebe kvalitenijeg i boljeg održavanja fiskulturne nastave u našoj školi. Za to u budžetu opštine imamo plairana sredstva od oko 200 hiljada dinara- istako je direktor Dojić.

S.M.

Natrag

Back Top