MASKENBAL U KRUPNJU POVODOM DEČJE NEDELJE

05-10-2012 11:42 od Jelena Milosavljević

U okviru obeležavanja Dečje nedelje,  u četvrtak održan je maskenbal naših najmlađih sugrađana u organizacij Predškolske ustanoveNaša radostiz Krupnja. Dečaci i devojčice, obučeni kao najomiljeniji likovi iz crtanih filmova, prošetali su ulicama Krupnja.

Mališane i njihove roditelje pozdravio je predsednik opštine Krupanj, gospodin Nenad Vasiljević rekavši da je lepo biti ovde među ovim mališanima, koji su najveće bogastvo Krupnja.

Maskenbal koji se .tradicionalno održava u okviru bogatog programa obeležavanja Dečje nedelje, najviše uveseljava decu, roditelje, ali i slučajne prolaznike koji su se zatekli na ulici u vreme defilea učesnika. Mogli su se videti klovnovi, princeze,vile, gusari, supermeni, spajdermeni i drugi likovi iz omiljenih crtaća. Mališani okupljeni u velikom broju bili su srećni i raspoloženi.

-           Preslatki su! Baš su se svi potrudili i divno se maskirali- samo su neki od komentara koji su se čuli tokom defilea dečice.

Prva nedelja oktobra u svetu i kod nas  posvećuje se deci. Mališani brojnim aktivnostima stavljaju akcenat pre svega na sebe, svoje postojanje i svoja prava.

 Tako je  prvi dan Dečje nedelje u Krupnju bio je rezervisan za sportske aktivnosti, gde su na nedavno otvorenom mini-pič terenu takmičili sa svojim vršnjacima. Narednog dana deca su kredama u boji ukrašavali pešačke staze, a sreda je bila dan rezervisan za pokazivanje kulinarskih sposobnosti naših najmlađih, koji su pravili voćne salate, a kasnije i isprobavali svoj specijalitet.

Cilj Dečje nedelje je skretanje pažnje javnosti na decu i mlade, na potrebe i prava u okviru porodice, društva i lokalne zajednice istovremeno, to je pokušaj skretanja pažnje na odgovornost roditelja, predstavnika obrazovno-vaspitnih institucija i lokalne samouprave da deci stvore svet u kome će imati jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala.

S.M.

Natrag

Back Top