POČINJE IZGRADNJA VODOVODA U ZAVLACI

09-10-2012 06:17 od Jelena Milosavljević

Dugogodišnji problem neredovnog snadbevanja stanovništva pijaćom vodom u Mesnoj zajednici (MZ) Zavlaka konačno će biti rešen proširenjem kapaciteta postojećeg vodovoda i izgradnjom vodovodne mreže.

Po rečima gospodina Milana Krstića, predsednika MZ Zavlaka,postojeći vodovod trenutno snadbeva pijaćom vodom svega 56 domaćinstava i to neredovno, a mnogo je više onih domaćinstava koji nisu priključeni na vodovod i koji se snadbevaju vodom za piće iz privatnih bunara. Proširenjem kapaciteta postojećeg vodovoda i izgradnjom vodovodne mreže, biće rešen ovaj gorući problem u našem kraju- dodao je Krstić.

-           Ovo je veliki projekat i zahteva značajna novčana ulaganja, te će se  iz navedenih razloga sprovoditi u tri glavne faze. Opština Krupanj će u potpunosti finansirati prvu fazu radova u iznosu od 3 miliona dinara. Radovi bi trebali da počnu već u četvrtak 11.oktobra, a izvođač radova je „MN“ iz Loznice- rekao je gospodin Nenad Vasiljević, predsednik opštine Krupanj.

-           Prva faza radova obuhvata izgradnju bunarske kućice, postavljenje rezervoara i zatvaračnice, zatim revitalizacija starog rezervoara, kao i nabavku dva hlorinatora. No, da bi rešili problem vodosnadbevanja svih meštana MZ Zavlaka, potrebna je i izgradnja sekundarne vodovodne mreže, koja se planira u drugoj fazi radova. To bi zapravo, značilo da će se omogućiti priključenje na vodovodnu mrežu i domaćinstvima koja do sada nisu bila. Druga faza radova će se finansirati iz budžeta Opštine, ali i uz učešće građana, jer bez njihove pomoći uspešno sprovođenje ove faze neće biti moguće- izjavio je predsednik MZ Zavlaka.

U trećoj fazi radova planirana je zamena postojećih, dotrajalih vodovodni cevi u dužini od 15 km, ali ova faza će biti realizovana po obezbeđivanju potrebnih sredstava.

-           Osim u MZ Zavlaka i u MZ Bela Crkva se radi na rešavanju dugogodišnjeg problema u snadbevanju pijaćom vodom, stim što su radovi na belocrkvanskom vodovodu više odmakli tako da se uskoro očekuje  ispitivanje i tehnički pregled izvršenih radova- dodao je predsednik opštine Krupanj.

S.M.

Natrag

Back Top