ПАНТЕЛИЋИ ДОБИЛИ ПРИЗНАЊЕ

27-04-2017 07:33 od Jelena Milosavljević

На дванаестом међународном фестивалу документарног филма "Златна буклија 2017." који се у организацији Планум Арта из Велике Плане, а под покровитељством општине Велика Плана од 25. до 28. априла одржава у Великој Плани, прва награда Златна буклија за најбољи аматерски филм припала је филму "Испод Рожња Гуњаци" аутора Добривоја и Добриле Пантелић из Доњих Брезовица код Kрупња.

На фестивалу пријављено је 147 филмова из Србије и 49 из иностранства, у свим категоријама, а од тога 30 у аматерској конкуренцији. У такмичарски део програма селектирано је 96 филмова. Жири у саставу Никола Лоренцин редитељ, Жарко Пеказ сниматељ и Иван Вучковић глумац, одлучио је да  прва награда Златна буклија за најбољи аматерски филм припадне  филму "Испод Рожња Гуњаци" аутора Добривоја и Добриле Пантелић.

Филм траје 53 минута и снимљен је крајем јануара ове године, емитован  на локалним телевизијама Лотел и Подриње из Лознице, телевизији АС из Шапца, а редакција за историјографију РТС-а у емисији Трезор премијерно га је емитовала на свом другом програму 23. марта ове године.

Поред ове, у кућу Пантелића, са овог престижног фестивала је стигла још једна награда. Млађи Пантелић, син Добривоја и Добриле, Милан за свој самостални филм "Kазанџија ватру заложио" добио је специјално признање, а говори о традиционалном печењу ракије у Рађевини. Ово је девета буклија коју су Добривоје и Добрила освојили, а уручење награда је у петак, 28. априла у Великој Плани.

https://www.youtube.com/watch?v=C7A5ad1BlY8&feature=youtu.be

Natrag

Back Top