ЕДУКАЦИЈОМ ЗА ВЕЋУ БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ

15-10-2012 09:22 od Jelena Milosavljević

Бициклистичко-еколошко друштво "ECOBIKE" из Крупња је у петак 12. октобра са ученицима петих разреда основне школе "Боривоје Ж. Милојевић" у Крупњу испред хотела "Гранд" у Крупњу спровело акцију за безбедност деце у саобраћају.

Традиционална еко-бициклијада је започета предавањем о безбедности деце у саобраћају а настављена ревијалном вожњом организоване колоне бициклиста у Крупњу са циљем да се укаже на безбедност бициклиста у саобраћају.

 Према речима Душана Жугића, председника управе друштва "ECOBIKE" велики број деце настрада управо на путу од куће и школе, због непоштовања правила понашања прописаних законом, па је из тих разлога неопходно на време едуковати децу као и апеловати на возаче да поштују прописе.

Део акције био је усмерен на заштиту животне средине кроз конкретну акцију чишћења ужег дела центра града. На овај начин је скренута пажња о све већој потреби о очувању околине, све више је загађивача а све већа потреба за едукацијом и одржавањем акција чишћења околине од смећа. На задовољство најмлађих, акција је завршена такмичењем у спретности и брзини вожње бицикла по полигону а најуспешнији су награђени.

Друштво "ECOBIKE" из Крупња је основано 2009. године са циљем да промовише мање заступљене спортове у нашој земљи, као и подизање еколошког морала, опште културе и нивоа свести о потреби очувања животне средине.

Д.Ж.

 

Natrag

Back Top