27. НEДЕЉА ЗДРАВЉА УСТА И ЗУБА

17-05-2017 13:26 od Moderator

У оквиру 27. Недеље здравља уста и зуба, данас је у ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“ Kрупањ одржан едукативно – такмичарски програм за ученике нижих разреда.  Др Маја Полић, школски зубар у овој установи одржала је занимљиво предавање у вези очувања здравља уста и зуба код деце и омладине.

Едукативни програм овог догађаја имао је за циљ групно учење младих и проверавање стечених знања у области очувања и неге уста и зуба.  За ову прилику формиране су две такмичарске екипе основаца које су слушале а потом одговарале на питања са поменутом темом. Лепо осмишљен начин групне едукације: Такмичарски дух, навијање, бодрење, учење- показало је изузетан ефекат схватања важности очувања здравља уста и зуба. 

Такмичарске екипе као и доста ученика добили су за ову прилику поклоне у виду; четкица за зубе, пасти за зубе, конца, раствора за негу зуба и уста као и пасоша за евиденцију неге и заштите уста и зуба.

Др Полић је ученицима показала практичне савете и технику прања зуба у асистенцији одговорне сестре- асистента Гордане Гошић.

„Према статистичким подацима завода за јавно здравље Шабац- каријес код деце од петог до седмог разреда је 92% до 96% , што су алармантни подаци“ каже Др Маја Полић . Ова акција је права иницијатива појачавање свести и навика за правилно одржавање сталне хигијене уста и зуба, рекла је докторка Маја.

http://krupanj-info.rs/27-nedelja-zdravlja-usta-i-zuba/

 

Natrag

Back Top