ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА"РАСТИМО УЗ ПЛЕС-ДЕЦА НА ТРГОВИМА"

01-06-2017 20:27 od Moderator

У четвртак 01.06.2017.год у Kрупњу је одржана  манифестација  „Растимо уз плес, деца на трговима 2017“ . Због временских услова- дружење, игра и песма наших најмлађих суграђана одвијала се у спортској хали ОШ у Kрупњу.

Манифестација је организована под покровитељством Дечје плесне асоцијације из Београда, ПУ "Наша радост" из Крупња, а уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Предшколска установа "Наша радост" је првог јуна прошле годиен извела II ниво овог пројекта,а данас је укључила 197-оро деце и исто толико родитеља који ће реализовати III ниво плесних нумера под називом ИНТЕРНАЦИОНАЛА, где су укључене нумере из : Француске, Мађарске, Јапана, Русије, Немачке, Норвешке, Кине и Шпаније.

У суботу 03.јуна 2017.године у 18 часова једна група наше деце и родитеља плесаће у Београду на Тргу Републике заједно са више стотина деце која су укључена у овај пројекат.

Ако је нешто прави пут до радости, онда је то плес. Циљ ове манифестације је да  деца уз плес уче, више и квалитетније се друже, ослобађају треме и лакше савладавају остале задатке - кажу организатори.
Визија организатора манифестације "Растимо уз плес" је препознавање снаге плеса за повезивање деце и одраслих широм света. Овом манифестацијом повезују се земље региона али и регион са светом кроз уметничко и спортско образовање заокружено плесом. Језик плеса не познаје границе, културне и социјалне разлике, повезује све - поручују организатори.

Манифестацију је отворио заменик председника општине,господин Предраг Радић рекавши да је ово прелепа слика богатства наше општине.

С.М.

Natrag

Back Top