ПОСЕТА АМБАСАДОРА БУГАРСКЕ НАШОЈ ОПШТИНИ

06-06-2017 15:17 od Moderator

Амбасадор Бугарске у Републици Србији Његова Екселенција Радко Влајков посетио је данас општину Крупањ. Он је, заједно са представницима манифестације „Србија у ритму Европе“  Игором Карадаревићем и Лазаром Веселиновићем био гост заменика председника општине Крупањ Предрага Радића.

Општина Крупањ први пут је ове године учесник у пројекту „Србија у ритму Европе“. У овом пројекту учествује 20 градова и општина. Ово је највећи дечији телевизијски програм чију је реализацију подржало 20 градова и општина али и 20 европских амбасадора, од којих ће сваки град и општину посетити по један амбасадор. Општина Крупањ има част да је њен овогодишњи покровитељ амбасадор Републике Бугарске. Деца се припремају у две секције (певање и плес) у трајању од 3 минута, по евровизијском систему. Град домаћин централне манифестације биће град Сомбор, који је 2016. године победио на такмичењу у Ћуприји. Kрупањ представљају :

Певање - Магдалена Матић

Плес - Јана Грбић, Ивана Лукић, Валерија Мандић, Тамара Мијаиловић, Андреа Симић и Анђела Средојевић.

Пријем за госте уприличен је у згради општине Крупањ. Током посете Крупњу, бугарски амбасадор је са замеником председника општине Предрагом Радићем разговарао о привредној и културној сарадњи.

„Желим да Вам се захвалим што сте дошли у посету нашој општини. Надам се да ће се ова лепа сарадња наставити и у будућности, као и да ће Крупањ и Бугарска бити братски спојени, а потом ту сарадњу продубити у свим сферама живота. Изузетно ми је драго што ће нашу општину, а и Вашу земљу представљати ове дивне младе даме и позивам овом прилико све да гласају и да им пруже подршку. Ми као општина дајемо све од себе да задржимо младе у нашој општини, а ово је само један од начина како можемо да их подржимо“ , изајвио је заменик председника општине Крупањ, господин Предраг Радић.

„Прво бих рекао да су ових седам прелепих девојака права слика Крупња и они су прави примери овог доброг народа у вашој општини. Драго ми је што је започето спајање Бугарске и Крупња управо овде у Крупњу кроз фестивал „Србија у ритму Европе“. Ако су ових седам дивних девојака разлог моје посете данас Крупњу, онда је још већи разлог да започенмо нашу сардњу у свим правцима. Крупањ је мала општина, али је богата добрим људима, лепом природом и свим оним што можете да понудите, зато сте право богатство. Изузетно ми је драго што сам данас Ваш гост, уверен сам да ћемо наставити даљу сарадњу и да ће ове дивне младе особе победи 25.јуна на такмичењу у Сомбору“ , истакао је амбасадор Бугарске.

„Ове године је у Сомбору централна манифестација, 25. јуна. Желим да се захвалим и председнику општине Крупањ и његовом заменику,господину Радићу што су одлучили да општина Крупањ учествује у овом пројекту и што смо имали шансу да радимо са предивном децом из Ваше општине. „Србија у ритму Европе“ је највећа дечија манифестација овог типа у Србији и централна манифестација се директно преноси на ТВ Прва. Желим да се захвалим и амбасадама држава Европске уније које свесрдно подржавају наш пројекат“, рекао је Игор Kарадаревић, главни и одговорни уредник музичког такмичења „Србија у ритму Европе“.

Данас су присуствовале и девојке које ће крајем јуна на дечијем музичком фестивалу „Србија у ритму Европе“ представљати нашу општину, а уколико победе добијају 50% новца од укупног броја гласова, који ће бити уложен за уређење града, а девојке ће имати прилике да посете Бугарску, а потом и Португалију где ће се одржавати такмичење Евровизије.

Потребно је подржати девојке СМС гласањем 25.јуна. Гласа се тако што се на број 1557 пошаље текст поруке: PESMA (razmak) и редни број под којим наступају наше деојке, а то је број 16.

ПРИМЕР:PESMA 16 и послати СМС на број 1557.

С.М.

Natrag

Back Top