УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА

04-07-2017 10:22 od Moderator

Одборници Скупштине општине Крупањ усвојили су у уторак први ребаланс буџета за ову годину. Уместо досадашњих 505 милиона, буџет је ребалансом увећан за десет милиона динара.

Ребаланс буџета урађен је, како каже Иван Исаиловић, председник општине Крупањ, због очекиваних прихода од такса за озакоњење објеката, али и да би се неки пројекти који раније нису били предвиђени могли рализовати.

- Од неких раније планираних пројеката морали смо да одустанемо, за неке смо повећали износе, а неколико пројеката смо накнадно уврстили у буџет.Због недавног невремена оштећена је спортска сала у Крупњу, а процењена штета је 17,7 милиона динара. Од осигурања ћемо добити 9,7 милиона динара, а преостали износ обезбедили смо овим ребалансом буџета. Надамо се да ће Министарство просвете издвојити део новца за санацију овог, за Крупањ, важног објекта. Од Министарства привреде добили смо 15,7 милиона за асфалтирање пута од Ликодре до Беле Цркве и то смо морали да предвидимо ребалансом. Општина ће за овај важан посао издвојити 22.милиона динаар-каже Исаиловић.

Ребалансом буџета предвиђено је и финансирање радова на изградњи канализације у Радничкој улици у Крупњу, као и за регулацију речице Језаве која се после обилне кише пре нешто мање од два месеца излила и нанела велике штете грађанима.

Ребаланс буџета можете погледати на сајту општине Крупањ у делу градска власт-званична документа.

Natrag

Back Top