СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ КРУПАЊ

18-08-2017 05:39 od Moderator

Претходних дана одржана је скупштина Спортског савеза Рађевине , на којој је усвојена одлука о промени назива у СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ КРУПАЊ , као и низ других  одлука .Све промене уредно су регистроване у АПР-у.

Спортски савез општине Крупањ,званични је територијални спортски савез наше општине,члан Спортског савеза Србије.По новом закону о спорту РС,једна од  веома важних улога  територијалног спортског савеза је у томе да је он једини званични предлагач свих годишњих програма из области спорта које финансира општина Крупањ.Иначе ССОК тренутно окупља 13 спортских организација са територије општине Крупањ.Савез помаже чланицама у писању квалитетних пројеката и попуњавању адекватне документације за  аплицирање за програме финансирања спорта из локалног буџета.Савез је одржао и предавање –едукацију клубовима,о свим новинама које је наметнуо нови закон о спорту.Такође,ССОК ће почетком септембра 2017. године свим спортистима донирати мајице са логом савеза и општине Крупањ.У току године а посебно у јесењем периоду , савез ће организовати више разних школских спортских такмичења(крос,трка за срећније детињство,дан изазова,турнир у стоном тенису , малом фудбалу , одбојци итд) и за најбоље учеснике обезбедити медаље и дипломе.

Челни људи Савеза,у току године и ових дана обавили су посете Спортском савезу Србије,територијалним спортским савезима Малог Зворника,Осечине,Љубовије и др. како би разменили искуства и увидели моделе како што боље развијати спорт на локалу.

Ускоро ССОК припрема документацију за подношење годишњих програма за 2018.годину,како би се они што пре прегледали,вредновали,бодовалии прошли одговарајуће комисије а одлуке о висини средстава и о томе који су пројекти од општег интереса  за општину Крупањ,а који нису , донеле до краја 2017.године.а уговори о додели средстава потписали већ почетком јануара 2018.гoдине.

Natrag

Back Top