УРУЧЕНИ СЕРТИФИКАТИ ПОЛАЗНИЦИМА еОБУКЕ "СПРОВОЂЕЊЕ ЗАКОНА О ОПШТЕМ УПРАВНОМ ПОСТУПКУ У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ“

29-08-2017 16:40 od Moderator

Стална конференција градова и општина (СKГО) уручила је 29. августа сертификате полазницима еОбуке "Спровођење Закона о општем управном поступку у локалној самоуправи". Обуку је са успехом завршило 1086 службеника из 135 градова и општина, који се у оквиру свог посла баве управним поступком, а међу њима су и службеници општине Крупањ.

У обраћању полазницима еОбуке, генерални секретар СKГО Ђорђе Станичић истакао је да је примена новог Закона о општем управном поступку важна грађанима и привредницима јер треба да имају бенефите од тога како ће се и на који начин тај закон примењивати.

"Трудимо се да имплементација позитивних закона буде што бржа и квалитетнија и доступнија свима због којих је и донета", истакао је Станичић и додао да је идеја еОбуке успостављање много квалитетније и ефикасније управе на локалном нивоу него што је била до сада.

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак изјавио је да ће еОбуком Србија сада "изаћи још модернија и квалитетнија".

"Нови Закон о општем управном поступку постао је нови крвоток информација, а сви ми заједно, нарочито ви на локалном нивоу, сте управо његови најважнији делови - капилари и вене којим ће се информације везане за нови проток и начин комуникације између државних органа, органа локалне власти, привреде и грађана унапредити и заживети у пуној мери", навео је Бошњак.

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић рекао је да сви који раде у општинама и градским управама, у државној управи уопште, имају пред собом велики задатак, а то је да буду на услузи грађанима те да у њиховом интересу раде посао који није лак.

"Управо је зато било важно да оваквом обуком коју сте ви прошли дођемо до једног вишег степена да та услуга буде много квалитетнија, боља, професионалнија'', рекао је Младеновић.

Виша саветница за јавну управу у Мисији ОЕБС у Србији Kатрин Габриел истакла је да је подизање капацитета и стално учење и обука запослених у локалној самоуправи веома важно јер поправља услуге које се пружају грађанима.

"Велико занимање за овај тренинг говори у прилог томе да је јасно да постоји висок ниво свести да је потребна што ефикаснија администрација на локалном нивоу", рекла је Габриел.

Е-обука је реализована у периоду од 22. маја до 14. јула, а ову активност СKГО је организовала у својству партнера на пројекту „Јачање капацитета запослених у јединицама локалне самоуправе за спровођење Закона о општем управном поступку кроз електронску обуку", који је финансијски подржавала Организација за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС).

 http://skgo.org/reports/details/2023

Natrag

Back Top