ГЉИВАРИ НА КОПАОНИКУ

04-09-2017 10:43 od Moderator

Успешна_манифестација_„Дани_вргања“_окупила_гљиваре_из_Србије_и_региона

Манифестација „Дани вргања“ на копаонику од 1. До 3. Септембра окупила љубитеље гљива из свих крајева Србије и из региона. Овај скуп гљивара био је прилика да се одржи и скупштина Миколопко-гљиварског савеза Србије(МГСС) на којој су сумирани досадашњи резултати рада и донете значајне одлуке за наредни период.

Председник МГСС проф. Зоран Јеленковић истакао је да су у прошлој години остварени сви програмски задаци, а посебно је значајно да је на плану едукације одржан и први испит за стицање звања-гљивар, и то да је од 57 кандидата ово звање стекло 30 чланова друштва из целе Србије. Првим почасним чланом МГСС проглашен је Рајко Барић човек који је иницирао организовани рад у области гљиварства и дао немерљив допринос у овој области, а за ментора-детерминатора је именован председник Комисије за научни рад и едукацију проф. Бранислав Узелац.

Удружење грађана „Печурка“ из Крупња узело је учешће на овој манифестацији и одлуком скупштине МГСС примљено је у чланство, што је према речима председника Удружења из Крупња Драгана Грујића веома значајан догађај јер су први чланови МГСС из овог дела западне Србије. Два члана УГ „Печурка“ Крупањ су положили стручни испит и стекли гљиварско звање што ће свакако допринети раду Удружења у будућим временима. Као и увек, и овог пута су гљивари из Крупња били промотери туризма Крупња и Рађевине.

 

 

Д.Ж.

Natrag

Back Top