11.МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПЧЕЛАРСТВА И ОПРЕМЕ

15-09-2017 11:42 od Moderator

У Брчком је у четвртак 14.09.2017. одржан „11. Међународни сајам пчеларства и опреме” на којем су учествовали излагачи из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине.Један део пчелара Удружења пчеларских породица „Соколоске планине“ из Крупња, посетило је овај Међународни скуп пчелара у граду на обали реке Саве на опште задовољство и гостопримство.

Пригодан програм при отварању манифестације, уручење награда, разноврсно „медено“ уређени штандови одушевили су многобројне посетиоце у Брчком. Мед, производи од меда и опрема били су тема овог лепог града. Са пчеларима из Крупња манифестацију у Брчком посетили су представници Туристичко-спортске организације из Крупња као и представник информативног медија из Рађевина и поред сајма имали су пријем у градској Управи Брчко. Размењена су искуства гостију и домаћина и усвојени принципи будуће сарадње на пољу туризма, пчеларства и других заједничких облика сарадње Крупња и Брчког. Руководство општине Крупањ за ову прилику обезбедило је одлазак у Босну и Херцеговину што представља један нови корак у отварању „видика“ крупањског туризма и пчеларства.
Успостављена је сарадња са Сектором за туризам Дистрикта Брчко где смо договорили да заједнички наступамо и да конкуришемо за ИППА пројекте. Обострана и узајамна подршка у реализацији манифестација сарадња са културно-уметничким друштвима и са удружењима из Босне и Херцеговине и Хрватске. Прва маифестација на којој ће нас посетити је „Плодови Рађевине“ 21. октобра 2017.

 ТСОК

Natrag

Back Top