ПОДЕЉЕНЕ КОШНИЦЕ MЛАДИМ КРУПАЊСКИМ ПЧЕЛАРИМА

22-12-2017 09:08 od Moderator

На недавно одржаној годишњој скупштини удружења пчелара „Крупањ“, иначе најстаријег пчеларског удружење у Крупњу, додељене су за младе пчеларе кошнице како би их подстакли да се и даље баве пчеларством.

Кошнице су добили Александар Степановић, Милорад Маринковић, Александар Марковић, Милан Нинковић, Марко Васиљевић и једна млада мајка четворо деце Босиљка Поповић.

Председник овог  удружења Милан Средојевић захвалио се општини Крупањ, будући да је из буџета општине финансиран овај пројекат доделе кошница младим пчеларима. Овом приликом Средојевић позвао је све младе да почну да се баве пчеларством, јер како каже, ово је одличан начин  да се отпочне сопствени бизнис.

Од ове године држава даје субвенције пчеларима која износи 720 динара по регистрованој кошници са најмање 20 пчелињих друштава.

По речима искусних пчелара са 100 кошница може да се издржава четворочлана породица, са 50 да солидно допуњује кућни буџет. Но, треба разбити сан да ће из кошнице тећи мед и новац без много рада и улагања.

 

 

С.М.

Natrag

Back Top