ПОЧЕЛО СНИМАЊЕ ФИЛМА „ЧАРАПЕ КРАЉА ПЕТРА“ У ОКОЛИНИ КРУПЊА

04-04-2018 10:49 od Moderator

Екранизација књиге “ Чарапе Kраља Петра“ Милована Витезовића, започета је ових дана на просторима Рађевине и Азбуковице.

Филм обрађује повлачење српске војске преко Албаније у току Првог светског рата, у коме је, насупрот свенародној трагедији епских размера, супротстављена лична трагедија краља Петра Kарађорђевића, који голготу преживљава путујући на сељачким, воловским запрегама, повлачећи се пред непријатељем и остављајући своју земљу за собом. У центру приче је краљ Петар који је приказан као човек, прекаљени војник, владар вођен идејом да од Србије створи модерну парламентарну монархију. Главну улогу, краља Петра ће играти Лазар Ристовки, а у филму ће бити још око 70 глумаца.

По речима Лазара Ристовског у лику Kраља Петра „Исконска обавеза и одговорност у мени оживљавају личност народног краља и желим да својом интерпретацијом и наступом оставим прави печат историјске личности која ће живети вечно- колико и Србија“.
Прве кадрове снимања филма “ Чарапе Kраља Петра“ забележила је  данас телевизијска екипа РТСа док је речи подршке екипи, глумцима и статистима упутио Иван Исаиловић- председник општине Kрупањ. Део пројекта који се данас реализовао изведен је на подручју  села Шљивова- Лазе (општина Kрупањ).

http://loznickenovosti.com/index.php/component/content/article/108-kultura/10723-s-sni-nj-fil-r-lju-p-ru-zbu-vic-i-r-d-vin-u-ul-zi-lb-ns-ih-pl-nin?Itemid=101

http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:720731-Predsednik-opstine-u-ulozi-vojvode

https://youtu.be/EIs_vtZyguI

Natrag

Back Top