ОПШТИНУ КРУПАЊ ПОСЕТИО ЈЕ АМБАСАДОР РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ У СРБИЈИ

24-04-2018 18:07 od Moderator

У Крупњу је данас одржан први српско-руски бизнис форум, где су привредници из Србије и Русије имали прилике да разговарају о новим пословним приликама и  улагањима. Бизнис форум отворио је амбасадор Руске Федерације у Србији  њ.е. Александар Чепурин.

Руску делегацију чинили су привредници из Републике Мордовије предвођени Денисом Паршутином, директором Агенције за иновације у овој  републици. Српским привредницима приказан је филм о потенцијалима Мордовије и могућностима за сарадњу.  

Први српско-руски бизнис форум био је прилика да наши привредници саопште својим потенцијалним руским партнерима своје могућности и успоставе будућу сарадњу. Када је конкретно реч о сарадњи руских и привредника из Крупња, велики потенцијал виђен је у производњи и извозу малине и купине.

Амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин није крио одушевљење према природним лепотама Крупња, као и здањем нашег културног центара за који је рекао да је чиста руска авангарда у архитектури и да се и на овај начин види повезаност двеју народа.

Истакао је да Србија и Русија имају добре политичке, економске и културне односе и да има простора за нове видове сарадње.

- Сарадња у области пољопривреде и енергетике веома је добра, али треба да је проширимо, да пронађемо нове могућности, а то се пре свега односи на нове технологије. Обе земље су политички стабилне и имају велике могућности за развој. То треба да искористимо и да кроз сарадњу развијамо две земље - поручио је Чепурин.

Иван Исаиловић, председник општине Крупањ, рекао је да је велика част што је у посету овој општини дошао амбасадор Руске федерације Александар Чепурин. Истакао је да је српско-руско пријатељство нераскидиво и изразио наду да ће у наредном периоду пријатељске, али и економске везе бити подигнуте на још виши ниво.

- Република Мордавија, одакле стиже бројна привредна делегација, има велики потенцијал и надам се да ћемо у будућности сарађивати. Очекујем да ова сардња подстакне привредни развој нашег краја и надам се да ће то допринети заустављању миграције становништва из Рађевине  - нагласио је Исаиловић.

У Крупњу је данас у просторијама Библиотеке “Политика” отворена канцеларија Друштва српско-руско-белоруског пријатељства.

https://youtu.be/H4ifptB1g3g

 

С.М.

Natrag

Back Top