ОПШТИНА КРУПАЊ ДОБИЛА ЗНАЧАЈНА СРЕДСТВА ОД МИНИСТАРСТВА ПРИВРЕДЕ

03-05-2018 06:05 od Moderator

Oпштини Крупањ добила је 4.199.040,00 динара од Министарства привреде за израду пројектно-техничке документације за изградњу саобраћајне и комуналне инфраструктуре у насељу "Привредне штале-Липеновић поље" у Крупњу.

Министарство привреде упутило је 05.05.2018.године, јавни позив локалним самоуправама за суфинансирање израде пројектно-техничке документације за пројекте изградње и унапређења индустријских и пословних зона, инкубатора и кластера, обнављање браунфилд локација, као и развијање саобраћајне и комуналне инфраструктуре.

Резултати из претходне године показали су да је овај вид подршке локалним самоуправама од великог значаја и представља добру основу за припрему квалитетних пројеката и зато Министарство, у оквиру Програма подстицања регионалног и локалног развоја у 2018. години, са 143 милиона динара наставља да, у зависности од степена развијености локалне самоуправе, суфинансира укупне трошкове израде пројектно-техничке документације, док су градови и општине у обавези да финансирају преосталу вредност пројекта.

Natrag

Back Top