Време као показатељ успешности рада Академије РАЂ

10-05-2018 10:44 od Moderator

Крајем лета 2018. године, навршиће се четири године рада Фудбалске Академије РАЂ, места окупљања стотине дечака и девојчица из Крупња и околине. Те 2014. године, непосредно пред оснивање Академије, креиран је План и програм организације и рада за период од четири године, од 2014. до 2018. План је садржао детаљно обрађене циљеве у раду, током све четири године као и начин њихове реализације. Поред тога, комплетан програм рада дефинисао је начин рада са сваком селекцијом у Академији, приоритете, препоруке, захтеве, обавезе, начин организације тренажних и такмичарских активности и реализације програма.

Постепеним, стрпљивим и континуираним радом у тешким условима, без велике подршке, од нуле је створена школа која је постала респектабилна и препознатљива и ширим спортским круговима. Око 150 дечака и девојчица који су стално или повремено били чланови Академије, имали су прилику да се забављају, друже, играју и освајају трофеје на многобројним турнирима, као чланови „породице Академије РАЂ“. Осмех и задовољство свих њих, највећи је доказ оправданости постојања и рада Академије.

Са друге стране, када су појединачни успеси упитању, колико је плански и континуиран рад успешан, показује време, па  тако исправност и резултати неког рада могу бити видљиви тек након одрећеног периода. Академија РАђ се, управо, одлучила за то да ствара успехе на дуже стазе и на тај начин доказује потенцијал и квалитете. После, нешто мање од, четири године рада приметни су први резултати рада Академије РАЂ и шта је ново она донела. Последња два месеца су потврда да ће временом резултати нашег рада бити све видљивији.

Наиме, најпре је Лазар Константинов (2005. годиште), иначе учесник селекција Фудбалског Савеза, у фебруару 2018. године, после више од три године у Академији РАЂ, постао члан Фудбалског клуба Рад из Београда. Колико се од њега може очекивати показао је већ у марту, на свом првом наступу, пошто је у Италији на турниру на коме је учествовало више од 30 клубова из Европе, био најбољи стрелац.

У марту је Тамара Јаковљевић (2005. годиште), члан Академије РАЂ од првог дана, на позив прволигаша из Шапца, постала члан Женског фудбалског клуба „Мачва“, као једна од најперспективних девојчица у региону.

Голман Виктор Матић (2006. годиште), учесник је селекција мачванског округа, и један је од најталентоиванијих голмана у округу. Управо због тога, постоји заинтересованост једног суперлигашког клуба где би требао да требао да се опроба до почетка лета.

Велики успех направио Младен Грујић (2007. годиште) који је у априлу, наступао за Фудбалски клуб Црвена Звезда. Он је након две селективне пробе у Црвеној Звезди запао за око тренерима у Омладинској школи па је добио позив да се прикључи одговорајућој селекцији црвено белих. 

Последњи у низу је један од најмлађих чланова Академије РАЂ, који је као један од најталентованији дечака у Србији, рођених 2011. године, и званично постао играч Црвене Звезде и од овог месеца биће прикључен најмлађој селекцији нашег најтрофејнијег клуба. 

Имајући у виду да се у селекцијама Академије РАЂ, које чине играчи рођени од 2007. до 2012. Године, тренира велики број веома талентованих појединаца и да за неке од њих већ постоје интересовања највећих српских клубова, показује да Академија РАЂ има перспективу.

Обзиром да крајем лета истиче четворогодишњи план рад,, креиран  непосредно пред оснивање Академије, већ увелико се припрема израда новог четворогодишњег плана за период 2018.-2022.. У консултацији са многобројним домаћим и иностраним стручњацима, креираће се план прилагођен условима, специфичностима, жељама и могућностима а у складу са савременим методама рада и прилагођености потенцијалима селекција и узрасту полазника. Нови четворогодишњи програм донеће низ новина и у великој мери променити досадашњи начин рада а све са циљем да се он подигне на виши ниво, развије Академија и њен рад прилагоди савременим захевима модерног фудбала.

Нови програм биће представљен крајем лета а Академија РАЂ, позива све заинтересоване дечаке и девојчице од 5 до 12 година да се придруже својим другарима и постану чланови све веће и све успешније „Породице Академије РАЂ“.

 

Natrag

Back Top