Храмовна слава “Свети Василије Острошки“ свечано прослављена у Линцу

14-05-2018 06:36 od Moderator

Празник Светог Василија Острошког који је и храмовна слава парохије у Линцу, свечано је прослављен у суботу 12.маја

Молитвено расположење је започето у навечерје празника са служењем празничног вечерњег Богослужења и помазањем освећеним уљем из манастира Острога.

На празник светитеља, још у јутарњим сатима,верници су пристизали своме храму да својим присуством увеличају несвакидашњи догађај. Свету Литургију су служили: драги нам гост из Ваљева, крстонсни прота Љубисав Аџић, надлежни парох Драган Мићић као и свештеници Дарко Кнежевић из Салзбурга, Никола Пантић из Гмундена и Далибор Брнзеј из Браунауа. На Литургији је појао мешовити црквени хор „Света Три Јерарха“из Крупња, епархија Шабачка.

Славски колач,који су ове године припремили Раденко и Нада Врховац,пререзао је и славско жито освештао прота Драган. Прота Драган се топлим речима захвалио свим присутним у храму а посебно гостима свештеницима и хористима из Крупња.Није изостала ни захвалница славским домаћинима,породици Врховац који нису жалили труда да сви гости буду задовољни. Четвртину славског колача је примио Славиша Мартиновић који ће догодине са својом супругом Драганом и децом бити славски домаћин. Славски ручак је припремљен у порти храма где се није крило задовољство за богату трпезу.

Бог нам је подарио леп и сунчан дан тако да се до пред почетак вечерње молитве могла чути песма а жагор деце је то све употпуњавао.

Хвала Богу и Светом Василију Острошком за све.

http://www.spc-linz.at/blog/hramovna-slava-sveti-vasilije-ostroski-svecano-proslavljena-u-lincu/

Natrag

Back Top