СЛАВА ХРАМА У БОГОШТИЦИ

25-07-2018 15:14 od Moderator

Слава храма у Богоштици, посвећеног Пресветој Богородици Тројеручици, обележена је данас уз присуство епоскопа шабачког Лаврентија, свештенства, председника општине Крупањ, као и  великог броја верника.

Слава манастира у Богоштици започета је Архијерејском литургијом коју је служио Епископ шабачки владика Лаврентије, први архијереј СПЦ.

Домаћин, протосинђел Нифонт Павловић, старешина манастира  у Богоштици, који је метох манастира Соко, са верним народом угостио је све госте и поклонике.
Окупљенима после свете Литургије око трпезе љубави у Дому српске поезије, покрај чесме Десанке Максимовић, српске песникиње, протосинђел Нифонт захвалио се свим гостима-речима доброте и праштања.

Да вера не препознаје границе на овом месту у Богоштици показали су учесници „Мобе 2018.“ из манастира Соко град, који су учерствовали у културно-забавном програму на платоу испред манастирског комплекса.  Пуно аплауза „убрали су“ Мобаши из Србије, Црне Горе, Италије, Словеније и Босне и Херцеговине.

У завршном обраћању верницима и гостима, Архимандрит Нифонт пожелео је сву срећу и радост са жељом да братско-сестрински однос међу људима може победити све невоље и кроз праштање и разумевање овоземаљско битисање постаће весело и раздрагано попут кола које се повело уз хармонику и лепо расположење.

С.М.

Natrag

Back Top