ОПШТИНИ КРУПАЊ 1.150.000,00 ДИНАРА ЗА ПЛАНСКА ДОКУМЕНТА

22-08-2018 20:09 od Moderator

Данас је Потпредседница Владе и мнинистарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, уручила уговоре о суфинансирању планских докумената градоначелницима и председницима 26 локалних самоуправа у Србији, међу којима је био и председник Општине Крупањ, Иван Исаиловић. Наша општина добила је од овог министарстава 1.150.000,00 динара за измене и допуне плана генералне регулације за насеље Крупањ.

Ово је још једна значајна помоћ коју је општина Крупањ добила од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Колико је значајна подршка овог министраства у свом обраћању истакао је и председник Општине Крупањ, рекавшида је изузетно захвалан јер је ова општина препозната као једна од оних које чине све за добро својих суграђана, додајући да Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре континуирано пружа подршку, како овој, тако и осталим локалним самоуправама.

„Крупањ је у поплавама 2014. претрпео катастрофалне последице. Уређењем плана генералне регулације општине грађани ће лакше добијати грађевинске дозволе, а биће уређена и индустријска зона. Захваљујући подршци Министарства у овом пројекту, Крупањ ће кренути у изградњу три нова хотела“, рекао је Исаиловић.

Најавио је да ће захваљујући измени плана генералне регулације у Крупњу после више година бити изграђена нова зграда, као и да ће то бити прва зграда са лифтом у Крупњу.

Подпредседница Владе у свом уводном обраћању рекла је да без уређења планских докумената нема ни планске градње, те да је у овом тренутку око 70 одсто локалних самоуправа покривено планском документацијом.

„Као и прошле, и ове године ћемо суфинансирати израду планских докумената, јер желимо да помогнемо грађанима да лако дођу до локацијских услова и започну градњу. Данас је овде 26 локалних самоуправа које су се јавиле на јавни конкурс Министарства и добиле средства за тај посао“, рекла је Михајловићева.

Михајловићева је истакла да ће се Министарство потрудити да и следеће године обезбеди средства за суфинансирање планских докумената, за локалне самоуправе које то још нису учиниле.

„Као што уређујемо грађевинске дозволе и систем катастра, тако желимо и електронске планове, како би грађани што лаганије дошли до локацијских услова. Циљ нам је да, након 30 година у којима се нико није бавио овом облашћу, коначно имамо сређену планску документацију и да урбанизам подигнемо на виши ниво“, рекла је она.


С.М.



Natrag

Back Top