ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ КРУПАЊ

21-09-2018 15:00 od Moderator

Дан општине Крупањ обележен је свечаном седницом Скупштине општине у сали библиотеке „Политика“, доделом признања успешним појединцима и онима који су својим радом допринели развоју општине Крупањ, уз пригодан културно- уметнички програм.

Након извођења химне Боже правде, присутнима се обратио председник скупштине општине, господин Драгослав Штефика, који је пожелео добродошлицу свим гостима. У свом обраћању присутене је подсетио да Општина Крупањ обележава 21.септембар као дан ослобођења у Другом светском рату и да поред 74. годишњице од ослобођења, Општина Крупањ ове године обележава још неколико значајних јубилеја.

У наставку свог говора рекао је да је Скупштина донела много одлука и позвао је све одборнике и чланове већа да се што више укључе у рад скупштине и да својом дискусијом дају допринос у доношењу што бољих одлука.

-Да би што пре остварили наше циљеве, да би наш Крупањ постао место бољег и квалитетнијег живота, потребан нам је заједнички рад. Имаћемо различита мишљења у правцима развоја и приоритету реализације пројеката,али нам свима мора бити у интересу развој Крупња и деловању у правцу најбољег могућег остварења пројеката од интереса за општину и све њене становнике- рекао је председник скупштине Општине Крупањ, господин Штефика.

Потом је позвао председника општине Крупањ госп. Ивана Исаиловића, да каже шта је урађено у претходној години.

Обраћајући се присутнима Иван Исаиловић, председник општине Крупањ, истакао је да је изградња путне инфраструктуре, решавање проблема незапослености, развој туризма био приоритет у претходних годину дана, а како је рекао биће то и убудуће. Он је подсетио да је протекле године асфалтирано 35 километара путева, а план је да се у наредној години кроз јавно-приватно партнерство асфалтира још 120 до 150 километара. Захваљујући доласку неколико инвеститора број оних који траже посао на евиденцији НСЗ после више од двадесет година по први пут је мањи од 2.000. Истакао је да у Крупњу стварају услове за долазак нових инвеститора, а ново запошљавање најавили су и привредници из овог краја.

Туризам је значајна развојна грана овог краја нагласио је Исаиловић и додао да ће у центру града бити подигнут нови хотел, као и да ће у Спомен комплекс “Столице“  бити уложена значајна средства (дванаест милиона динара одобрило Министарство трговине), како би комплекс постао и туристички центар са смештајним капацитетима. Најавио је и реновирање зграде дома културе за шта је Министарство кулуре издвојило десет милиона динара.

Поводом Дана  општине Повељу са златном плакетом добила је Пета козарска ударна бригада, док су Повељом са златним грбом награђени Слободан Лукић, добровољни давалац крви, Бојан Крстић, заваривач из Завлаке, Јована Јездимировић из Завлаке, студент факултета Техничких наука у Новом Саду, Николина Гајић, ученица “Средње школе” у Крупњу, Ловачко удружење из Крупња, Петар Кнежевић из Новог Сада и Драган Грујић из Крупња.

Пригодан уметнички програм извео је трио “Балканске жице”

Natrag

Back Top