ОДБОРНИЦИ СО КРУПАЊ ПОДРЖАЛИ КАМПАЊУ „16. ДАНА АКТИВИЗМА ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА“

10-12-2018 11:41 od Moderator

Поводом обележавања глобалне кампање „16 дана активизма против насиља над женама“, данас су одборници Скупштине општине Крупањ у знак подршке ове кампање, као и у знак подршке свим жртвама насиља носили беџеве, а одборнице ешарпе наранџасте боје, која је и званична боја кампање.

Одборницима се обратиo Драгослав Штефика,  председник СО Крупањ,  уз подсећање да је потребно заједничко деловање како би жене и девојчице у целом свету могле да живе без узнемиравања и сваког другог облика насиља.

Потом су одборници и одборнице погледали кратак прилог везан за подршку женама, оснаживању жена и родно одговорном буџетирању.

Обележавањем кампање, општина Крупањ се придружила акцији и уједно подржала иницијативу Координационог тела за родну равноправност Владе Републике Србије, а зграда Библиотеке „Политика“ је осветљена наранџастом бојом, како би се скренула пажња на ово важно питање. Такође, за 4.децембар одржана је улична акција где су пролазницама дељени едукативни материјал и ешарпе, а такође спроведене су акције и у месним заједницама.

С.М.

Natrag

Back Top