ПРЕДСЕДНИК АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ПОСЕТИО КРУПАЊ

14-02-2019 18:00 od Moderator

Председник Александар Вучић обишао је данас у Kрупњу радове на доградњи вртића "Наша радост". Испред вртића га је дочекао велики број грађана и поруком на транспаренту му поручили: "Хвала ти, за све што си учинио за Kрупањ".

Дочекали су га и председник општине Иван Исаиловић, директорка Предшколске установе "Наша радост" Славица Kодић и малишани који су му, на традиционалан начин, понудли погачу и со.

Вредност радова на доградњи вртића је око шест милиона динара, а средства су обезбеђена из буџета Општине Kрупањ.

Доградњом вртића добиће се две нове собе на спрату, као и ходник са ормарима и тоалет, а у приземљу ће се прошити трпезаријски простор.

Доградњом се ствара могућност за отварање још две нове групе, а ће то смањити листу чекања за упис деце у вртић, на којој тренутно има 30 деце.

Очекују да ће радови бити готови до лета.

Вучић је у обраћању грађанима рекао да је посебно срећан што је као председник владе и сада као председник државе десети пут у Kрупњу и приметио да сви председници од 1945. до данас нису толико пута били у тој малој општини.

Објаснио је да су после поплава које су последњи пут погодиле ту малу општину на западу Србије, сви мислили да за њу више неће бити наде.

- Међутим, успели смо да уредимо водотокове, али и да доведемо компанију Џинси, која данас запошљава 160 људи и још нека мања предузећа - навео је Вучић.

Председник је рекао да је циљ држава да људи из мање развијених средине остану на својим огњиштима и да ће зато држава подстицати улагање у школство, то јест обнаваљање школа и вртића, као и предузетништво.

- Али и да им обезбедимо и радно место - додао је Вучић.

Вучић је рекао да ће изградња брзе саобраћајнице од Лознице до Шапца приближити Kрупањ инвеститорима.

 

 

У оквиру посете Мачванском округу, председник Вучић посетио је и погон "Џемаре" у селу Kржава, у општини Kрупањ, који се бави производњом домаћих планинских производа од воћа и поврћа.

Погон "Џемаре", који је прошле године основала Ивана Поповић, са мајком Браниславом Ничић, налази се на 550 метара надморске висине, на планини Јагодни изнад Kрупња, а окружен је органским малињацима, купињацима и другим воћњацима.

"Џемара" производи џемове, воћне пирее, сокове, слатко-слане сосеве и друге производе који представљају спој традиционалног и модерног.

Погон "Џемаре" налази се у селу Kржава, на 550 метара надморске висине, на планини Јагодни изнад Kрупња. Окружен је органским малињацима, купињацима и другим воћњацима и у њему се производе домаћи планински производи од воћа и поврћа.

Она и њена мајка су се из Београда преселиле у село Kржава, родно место њеног деде, а своју селидбу види као шансу да реализује и друге предузетничке идеје које укључују туризам и угоститељство.

Производи "Џемаре" наишли су на велико интересовање тржишта, па се врло брзо након почетка рада јавила потреба за проширењем капацитета, запошљавање радника, изградњу дистрибутивних канала у земљи и иностранству, набавку механизације и друго.

 

Natrag

Back Top